vakablak

A blogvilág saját halottja. A 0-bitek rezervátuma.

Friss topikok

Torgyánt vissza!

2008.02.23. 14:42 vakablak

Azt olvasom, hogy Torgyán új pártot hozott létre, hogy újra csatasorba áll.  Így írja a zújság szó szerint, és bár idézőjelben írja, csak remélni merem, hogy e veretes idézet mégsem eredeti, hanem csak egy zsurnalisztikai stílusvirág.  Torgyán tud ilyeneket mondani, úgyhogy valószínűleg eredeti lesz pedig.

Megújuló Magyarországért Mozgalom lesz (van) ezek szerint a párt neve, és 2010-es választásokkor már a mérleg nyelvének szerepét szeretné játszani, imígyen tovább a hír.  Milyen Magyarország lehet vajon az, aminek a megújulását egy Torgyán nevű kretén tudná megmozgalmárkodni?  Torgyán, jól hallom? esküszöm, forog velem a világ.  Torgyán az a magyar politikának, mint az a Fekte Pákó néven elhíresült agyhalott penészvirág a bulvármédiának: egy durva, kínos, röhögtető félreértés.

Ennek a bulldogpofájú, szélütésközeli demagógiabajnok droidnak volt már egy rövidhír terjedelmű visszatérési kísérlete pár éve.  Akkor szerencsére ennyiben maradtunk, és a válóperes kismamlasz ügyvédből avanzsált egykori parasztvezér postafordultával visszazuhant jól megérdemelt helyére, a lomos süllyesztőbe.  Vajon ennek az embernek sosem elég?

Az egészben a legszebb, hogy pont Torgyán hirdet megújulást.  Rengeteg és rettenetes gond van a közélettel, és az ebből kinövő speciális szubkultúrával, a politikusi kaszttal.  Valóban szép volna, ha ezek a gondok legalább részben megoldódnának vagy mérséklődnének.  Ezt a folyamatot nevezhetnénk akár megújulásnak is.  Sajnos nincs a közéletnek olyan ismert figurája, aki egyidejűleg rendelkezne azzal az erkölcsi autoritással, integritással és népszerűséggel, amely tulajdonságok elengedhetetlenek lennének egy megújító személyének széleskörű elfogadásához.  Az azonban bizonyos, hogy a közélet volt és jelen figurái közül pont Torgyán az, aki erre a szerepre az elképzelhető legalkalmatlanabbak közül is a legrosszabb.

Torgyán egy személyben, fókuszáltan, klisészerűen testesíti meg az ország minden mocskát, de legalábbis a politikai osztályét.  Torgyán bizonyítottan egy korrupt, mutyizós, despota majom.  Zsigeri demagógiában felülmúlhatatlan.  Torgyán az, akinek a saját hatalmáért-hasznáért az ország tetszőlegesen nagy kára is vállalható.  Röviden, Torgyán mindazt a rettenetes mennyiségű és mértékű erkölcstelen szennyet képviseli, amiből meg kellene újulni - és nem mint ő most sunyin állítja, aki által.  És ez az ember lett kis híján a köztársaság elnöke!

Néha azon gondolkodom, hogy nem valamelyik volt Monty Python-tag csusszantott-e fel Torgyán valagába egy vezérlőmodult egy óvatlan pillanatban, és azóta nem Londonból nyomogatják-e kéjes röhintések kíséretében a távkapcsoló gombjait?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vakablak.blog.hu/api/trackback/id/tr12351408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása